Gästspel på sociala medeier och företagsutveckling

Min kära vän Mark Gibbs, en mycket talangfull konstnär baserad i Cumbria, föreslog att vi skulle försöka göra ett gemensamt inlägg på Facebook. Vi har nu bestämt oss för vad vi vill posta senare i helgen. Tanken är att visa två av våra bilder bredvid varandra och sedan skriva en kort personlig reflektion på den andra personens flöde. Kommer detta engagera och starta diskussioner eller andra interaktioner? Jag erkänner att jag är lite nervös. Planen är att göra detta på söndagskvällen.

En annan sak som har hänt sedan mitt senaste inlägg här på bloggen är att jag deltar i ett innovationsprogram för småföretag inom de kreativa områdena. Programmet är på svenska och heter 'Kulturarvsprogrammet' och är ett samarbete mellan eXpression, RISE och det regionala museet 'Västerbottens museum'. Det har hänt mycket hittills, både inspirerande föreläsningar och möten men också utmärkta möjligheter till nätverkande. När det gäller idéer som behöver prototyper har vi tillgång till toppmoderna verkstäder med allt från broderimaskiner, alla slags symaskiner, vinylskärare, vattenstråleskärare, 3D-skrivare och etsningslaser. Jag har ännu inte tänkt på vad jag kan och vill göra där. Hittills har jag försökt etsa ut en trädbild med laser.

Slutligen bör jag nämna något om mina olika konstprojekt. De rör sig i rätt riktning, och det är framåt. Jag är i den sista fasen med en serie bilder som jag har arbetat med under lång tid. Ett projekt som började som en sak och utvecklades till något annat. Jag kommer snart att posta på min sida, och om du hade besökt min hemsida för några år sedan kanske du känner igen några av bilderna. Så ett projekt är på väg att bli klart, och nya är på väg. För tillfället arbetar jag med ett nytt projekt som ansluter till Ume älv. För tillfället väntar jag på tillstånd/godkännande för att fotografera på ett begränsat område. Jag hoppas att jag får tillgång snart så att jag kan fortsätta att planera för att ta den bilden. Så spännande.

Ute i fält med min gamla 4x5 tum Linhof.

Andreas Palmén

Main site of Andreas Palmén - a fine art and freelance photographer based in Umeå in northern Sweden. Andreas is a former assistant to Vanity Fair photographer Jonas Fredwall Karlsson. He is also a scientist with a MSc and PhD studies in biology.

https://www.andreaspalmen.art
Föregående
Föregående

STRÖM - ett arbetsnamn och en glimt av digitaliseringsprocessen.

Nästa
Nästa

En kväll, fyra exponeringar och en obruten horisont